Spansk språk og Spania som studieland

Spansk er et av de store verdensspråkene. Mer enn 400 millioner mennesker i Spania og Latin-Amerika har spansk som morsmål, i tillegg til ca. 40 millioner i USA. Spansk er offisielt språk i over 20 land. Det spanske språket har et stort utbredelsesområde og en lang historie, og det spansktalende språkområdet har en allsidig litterær tradisjon og historie. I en tid med økende internasjonalisering er kunnskap i spansk nyttig på mange måter.

Mange nordmenn har et forhold til Spania som ferieland. Hvis du velger å studere spansk, åpner det seg en rekke muligheter i arbeidslivet. Det er bruk for spansk innen undervisning, handel, oversettelse, tolking, offentlig administrasjon,frivillige organisasjoner, reiseliv og flere bransjer.

Man kommer ganske raskt i gang med å snakke spansk. Lydene i det spanske språket er som oftest enkle å uttale for norsktalende. Den store forskjellen på spansk og norsk er verbsystemet. Ettersom systemet er helt anneledes enn i det norske systemet betyr det at man må sette av litt tid til pugging. Men fortvil ikke - verbbøyningen har et system - det er heller ikke nødvendig å kunne hele mønsteret for å kunne kommunisere. Har du vært så heldig å hatt f.eks fransk på skolen, vil du se at mye av grammatikken er bygget opp på samme måte. Når du reiser rundt i den spansktalende verden vil du også oppdage at det er en del regionale og lokale forskjeller. Dette gjør spansk språk bare enda mer spennende å lære seg.

Vil du studere spansk i Spania? Få informasjon NÅ!

Din melding er sendt
En feil oppstod, meldingen ble ikke sendt.

Spania er mer enn bare strand og sol. Du finner mange spennende studiebyer som for eksempel Madrid, Barcelona, Granada og Sevilla. Eller kanskje du foretrekker mindre byer som Nerja og Benalmádena. Når du skal velge studiested, er det viktig å tenke over hva du selv trives med. Liker du en pulserende storby eller vil du til en mindre by langs kysten. Enten du vil på et to-ukers feriekurs eller ønker å ta et friår i utlandet så har vi språkskolen som passer deg. Valgene er mange og vi er der for å kunne veilede deg!

Kunne du tenke deg et feriekurs i Spania eller rett og slett et friår? Ta kontakt med oss i Language Abroad.