⚠️Tenker du søke støtte til språkkurs fra Lånekassen?⚠️

Husk at hvis du skal søke støtte fra Lånekassen til språkkurs må du beregne 3 måneder fra bestilling av språkkurset til du du skal dra. 

Les mer om Lånekassens ordning her: https://www.lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Utland/Utdanninger/sprakkurs/lengre-sprakkurs/

Italiensk

Mange assosierer Italia med god mat og drikke, sol, kunst og arkitektur, mote, design og fotball. Italia er alt dette, men også mye mer! Det er fint å besøke et land som turist, men du blir ikke kjent med menneskene og kulturen før du klarer å kommunisere med innbyggerne på deres eget språk.

Italiensk er ikke så vanskelig for nordmenn å lære. Hvis du i tillegg kan litt fransk eller spansk vil dette hjelpe deg da ordforråd og grammatikk har mange likhetstrekk.

Italiensk snakkes av ca. 60 millioner italienere og av omtrent 10 millioner italienske innvandrere over hele verden. Italiensk er offisielt språk i Italia, Sveits, San Marino og Vatikanstaten. I tillegg snakker omtrent 125 millioner italiensk som andrespråk. Italiensk er det femte mest studerte fremmedspråket i verden.

(Kilde: Fremmedspråksenteret)