Språkurs i utlandet for studenter

Vi tilbyr språkkurs i utlandet for studenter. I vårt program finner du kortere kurs og semester/årskurs. Ønsker du å studere videre i utlandet på universitetsnivå finnes det muligheter for lån og stipend i Lånekassen. Mange av våre språkkurs tilfredsstiller kravene til Lånekassen. Velg aktuelt språk i sidemenyen og les videre om disse kursene.

Språkkurs for studenter

Lånekassen tilbyr to ulike støtteordninger for studenter som ønsker å forbedre språkkunnskapene i forbindelse med videre universitetsstudier i utlandet.

SPRÅKSTIPEND:

Er du tatt opp til en utdanning i utlandet som gir rett til støtte og som har et annet undervisningsspråk enn engelsk, kan du få 21 366 kroner i stipend til et forberedende språkkurs (Skoleåret 2018/2019)

Krav til språkkurset

 • Kurset må vare i minst fire uker med minimum 15 timer undervisning per uke.
 • Du må til vanlig ta kurset i det landet du skal studere, som må være et ikke-engelskspråklig land utenfor Norden.

  Det er en forutsetning at du er tatt opp til en hovedutdanning som gir rett til støtte fra Lånekassen. 

  Språkstipend for delstudier

  Du kan også få språkstipend når du bare skal ta en del av utdanningen du er i gang med i Norge, i utlandet. Det gjelder samme regler for språkstipend for delstudenter, som for gradsstudenter.

  Du kan lese mer om ordningen og hvordan du søker på Lånekassens nettsider:

  https://www.lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Utland/Hvor-mye/Sprakstipend/


  SPRÅKLIG TILRETTELEGGING

  Du kan få støtte til kurs i språk og samfunnsfag i inntil to semestre før du begynner på graden din eller delstudiet ditt. Språklig tilrettelegging skal gi deg et best mulig grunnlag i landets språk og kultur.

  Krav

  Lånekassen krever vanligvis at du tar kurset ved et universitet i det landet du planlegger å ta hovedutdanningen, men hvis universitetet ditt ikke har passende språkkurs, kan vi gi støtte til språkopplæring ved språkskoler. Lånekassen gir bare støtte til språkskoler som er offentlig godkjent i studielandet og til kurs som leder fram mot en offisiell språkeksamen som teller ved opptak til høyere utdanning.

  Kurset må ha minst 15 undervisningstimer per uke og vare i minst tre måneder. Videre må du opplyse i søknaden om hvilken utdanning du planlegger å ta etter tilretteleggingen og navnet på lærestedet du planlegger å ta graden ved. Du kan få støtte til språklig tilrettelegging både dersom du planlegger en hel gradsutdanning eller delstudier.

  Du kan lese mer om ordningen på Lånekassens nettsider:

  https://www.lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Utland/Utdanninger/sprakkurs/lengre-sprakkurs/

  lagt til handlevogn